Massage tip 7 – Praat niet tijdens een massage

Praat niet over allerlei dingen tijdens de massage, tenzij het iets is wat met de massage te maken heeft. Als iets niet fijn is dan kun je dat uiteraard gelijk aangeven, anders bestaat de kans dat je daar op gaat letten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Feedback geven aan de masseur kan de massage prettiger maken, maar je kunt dit ook bewaren voor na de massage.

Doordat men letterlijk weer even thuiskomt in het lichaam, kan een massage een perfecte manier zijn om even naar binnen te keren. Geef jezelf de ruimte om dit zonder afleiding te kunnen doen.

In de vorige tip hebben we het al benoemd: probeer tijdens de massage op je ademhaling te letten. Als je bewust aan het ademhalen bent, stop je met nadenken. Je wordt er rustiger van. Ook kun je je aandacht richten op de handen van de masseur. Zo ben je bewust van je lichaam en focus je op de massage.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s