Balinese massage

De Balinese massage vindt zijn oorsprong in Bali, Indonesië. In dit land wordt er dag in dag uit intensief gewerkt op de uitgestrekte rijstvelden. Vermoeide en pijnlijke spieren zijn vaak het gevolg van het harde werken. De Balinees heeft mede hierdoor in de loop van de eeuwen een natuurlijke aanleg voor masseren ontwikkeld. De massage technieken zijn van generatie op generatie doorgegeven en worden tot op de dag van vandaag toegepast.

Wat is een Balinese massage?
De traditionele Balinese massage is van oorsprong een stevige massage welke tot diep in de spieren kan worden gevoeld, maar je kunt deze massage ook iets milder geven zodat het ook een hele fijne massage is om te ontspannen.

Door acupressuur en het opheffen van blokkades in de energiebanen wordt de balans tussen lichaam en geest hersteld. Om vermoeide en pijnlijke spieren te laten ontspannen wordt tijdens het masseren gebruik gemaakt van aromatische (kokos) olie. Afvalstoffen worden uit de spieren verwijderd, waardoor de spanning uit de spieren verminderd.